3-featured

Биохелирането – да заредим спирулина с био-усвоимо желязо

Силна преумора, безсъница, слаба концентрация, нисък хемоглобин и нарушен кислороден транспорт в кръвта – това са преките последствия от липсата на желязо в кръвта.
То е един от най-ценните минерали, които приемаме през разнообразно и качествено хранене. Липсата му води до дисбаланс, защото участва във всеки процес на организма ни. В нас има едва няколко грама (около 3-4гр. за човек на средна възраст) от този безценен минерал. Желязото влиза в състава на мускулната тъкан и ензимите на тъканното дишане, участва във функционирането на колагена. От него зависи състоянието на кожата, косата и ноктите, костната тъкан, сухожилията и мускулните връзки. Особено чувствителни към нивата му са бременните жени, юношите, спортуващите, както и всички, които искат да подобрят здравето си.

Най-добрият начин за прием на желязо (естествен и достатъчен) е през качествената и добре подбрана храна. Когато тя е трудно достъпна или ежедневието налага друг ритъм, хората започват да разчитат на прием на суплементи, с които да възстановят баланса.
На пазара има голямо разнообразие от възможности, но не бързайте!
Желязото в добавките е по-трудно усвоимо, защото не е от естествен произход. Сериозен проблем, който обикновено се спестява. Едва малка част от съдържанието може да влезе в полза на здравето ни.

Науката отдавна търси естествени източници на желязо, какъвто е биохелираната спирулина на ALPHYCA.

Както добре знаете, спирулина усвоява всичко, което е вложено в хранителната й среда. Развитието на микроводораслите в обогатена с хелирано желязо среда позволява създаването на функционална храна с огромно предимство пред другите – 99% усвояемост.
Концепцията е много проста, но същевременно и работеща – малък като количество прием, висока ефективност и максимална природосъобразност.
Биохелираната спирулина на ALPHYCA се препоръчва за прием от хората с желязо-дефицитна анемия заради допълнителния богат състав на микроводораслите – витамини, протеини, други минерали и нутриенти. Тя се явява нов клас хранителна добавка – естествена функционална храна с подобрен състав и максимална усвоимост от организма.
Не е далеч времето, когато специалистите на ALPHYCA ще могат да разработят и други формули с полезни нутриенти, като използват високотехнологичната база на компанията и екипът от технолози и лекари, които гледат напред в бъдещето.

Сподели:

Leave a Comment